Deel dit bericht:

Geloven in potentie: Stichting SKC en UGO samen aan de slag!

Stichting voor Kennis en sociale Cohesie

Donderdag 11 mei 2023 mochten wij een UGO-training geven aan de coördinatoren en assistent-coördinatoren van de Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC). Deze Amsterdamse stichting zet zich al 25 jaar in voor jongeren die in de grote stad opgroeien in een kansarme omgeving, omdat ze gelooft in de potentie van jongeren.

SKC is actief op ruim 50 Amsterdamse scholen (voornamelijk basisonderwijs) met een aantal projecten op het vlak van sociaal emotionele, cognitieve en culturele  ontwikkeling. Momenteel werkt SKC ook op de Utrechtse OBO (Openbare Basisschool Overvecht).

Begin 2023 kwamen wij op een bijeenkomst in Utrecht in contact met Reda Belkali, directeur van stichting SKC. Reda, opgegroeid in het Utrechtse Zuilen, bleek bekend met de voormalige Brede School Academie (BSA) Utrecht en was verrast te horen dat het complete curriculum van de BSA Utrecht omgezet is in het online UGO-programma.

Train de trainer

Reda was zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden om ons taalondersteuningsprogramma in te zetten voor het naschoolse huiswerkbegeleidingsproject in Amsterdam. Daarbij worden leerlingen vooral op taal, rekenen en algemene studievaardigheden ondersteund.

We waren dan ook blij dat we uitgenodigd werden om een UGO-training te komen verzorgen om de coördinatoren en assistent-coördinatoren bekend te maken met de inhoud, de werkwijze en de technische kant van het UGO-programma. Ook gaven we hen een aantal didactische handvatten die wij erg belangrijk vinden bij het werken met ons programma.

De enthousiaste deelnemers aan de training gaan de komende tijd vervolgens op hun beurt de mentoren van SKC (studenten uit het hoger onderwijs) trainen om de UGO-lessen op diverse basisscholen in Amsterdam te gaan uitproberen.

We zijn natuurlijk heel blij met deze prachtige gelegenheid om voor nog meer leerlingen gelijke onderwijskansen te bevorderen en kijken uit naar de eerste bevindingen in Amsterdam!

Gerelateerde artikelen

Voor onze UGO-lessen maken wij gebruik van het online platform LessonUp. In deze casestudy kun je lezen waarom wij voor LessonUp hebben gekozen en waarom dit het perfecte platform is voor onze online taalondersteuningslessen.
In iedere UGO-tekst hebben we tien (moeilijke) woorden geselecteerd die belangrijk zijn voor het begrip van de tekst. Hoeveel tijd besteed je bij de introductie op het onderwerp van de tekst aan het semantiseren van deze woorden?

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.