Taal oefenen in groep 6/7/8/brugklas

Begrijpen wat je leest

Taal is heel erg breed. Technisch lezen, begrijpend lezen, grammatica, spelling en mondelinge taal zijn slechts een paar onderdelen van taal. Hoe ouder een leerling is, hoe belangrijker begrijpend en studerend lezen worden. Daarom is het belangrijk dat leerlingen dan extra focussen op tekstbegrip en op het ontwikkelen van een grote woordenschat. Want het vergroten van die taalvaardigheid en taalkennis maakt het mogelijk dat je die kennis en vaardigheid kunt toepassen en dat biedt weer mogelijkheden om nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven. Het lesprogramma van UGO draagt bij aan deze ontwikkelingen.

Taalachterstanden in groep 7

Taal staat centraal in het onderwijs en is ook buiten school heel belangrijk. Kinderen met een taalachterstand lopen achter in taalontwikkeling ten opzichte van andere kinderen in de klas. Hierdoor kan het zijn dat kinderen minder goed meekomen, niet alleen met taal of het vak Nederlands, maar met alle vakken op school. Denk bijvoorbeeld aan een verhaalsom bij rekenen, of een lange tekst bij Geschiedenis.

Ben je ouder/verzorger?

Wil je dat jouw zoon of dochter een hoger taalniveau ontwikkelt en oefent met begrijpend lezen? 

Vertel de leraar dan over de UGO online leeromgeving, na school of bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende oudergesprek.

Taal oefenen met UGO

Met UGO gaan leerlingen als een onderzoeker aan de slag. Leerlingen verdiepen zich steeds in een ander onderwerp, leren de woorden die daarbij horen en lezen prikkelende artikelen. Daarbij blijven ze op de hoogte van het laatste nieuws uit de krant en ontwikkelen een eigen boekensmaak. Met UGO dagen leerlingen zichzelf uit en werken ze in een eigen tempo aan hun succes in de toekomst.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.