Over UGO

Gelijke onderwijskansen

Door taalvaardigheden van leerlingen te versterken, creëren we gelijke onderwijskansen. Vaardigheid in begrijpend lezen en een grote woordenschat zijn onmisbaar. Kinderen hebben deze vaardigheden nodig voor elk schoolvak, maar ook buiten school speelt taal een grote rol.

Door taalondersteuning te bieden met het kant-en-klare lesprogramma UGO, kunnen leerlingen op een gemakkelijke manier deze vaardigheden versterken. Hierdoor halen we samen alles uit de potentie van kinderen.

Monique Walet & Bettina Tuinstra​

De initiatiefnemers

Monique Walet

Projectleider UGO-PO

Monique heeft in de praktijk meegemaakt dat onderwijskansen vaak ongelijk zijn door taalachterstanden. Ze heeft ruim 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als accountmanager voordat ze in 2008 begon in het basisonderwijs. Na haar overstap voelde ze dat haar hart sneller ging kloppen van het werken met en voor kinderen aan hun (talent)ontwikkeling. 

Bettina Tuinstra

Projectleider UGO-VO en HTU

Ook Bettina zag in dat door taalachterstanden onderwijskansen vaak niet gelijk zijn. Bettina heeft al op veel verschillende soorten scholen gewerkt: op basisscholen, aan de school voor Journalistiek, bij Schoevers, op een middelbare school, aan de universiteit in Kiev (Oekraïne), bij een buurthuis om taalles te geven aan analfabeten en op een talenschool in Keulen (Duitsland) en in Utrecht.

De werkwijze van UGO ​

UGO biedt kosteloos lesmateriaal op het gebied van taal voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool en voor klas 1 van de middelbare school. Het curriculum is door ervaren leerkrachten en docenten thematisch samengesteld. Kinderen komen hierdoor in aanraking met allerlei verschillende onderwerpen uit de actualiteit.

Onderdelen van UGO

book

Begrijpend lezen & woordenschat

brain-icons-3

Kennisopbouw

clipboard

Academische vaardigheden

star

Bevorderen leesplezier

UGO voor jou

Gun jouw leerlingen een aantrekkelijk en inspirerend lesprogramma. Maak je leerlingen enthousiast met boeiende thema’s en interactieve oefeningen – zowel in de klas als thuis.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.