Algemene kennis verbeteren

Algemene kennis groep 6/7/8/brugklas

Goed ontwikkelde algemene kennis is belangrijk voor het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling van kinderen. Algemene kennis of kennis van de wereld is daarom heel belangrijk. Daaronder valt van alles: van kennis over natuur en sport tot aardrijkskunde en cultuur.  Veel van de kennis die wij als bekend veronderstellen, is helemaal niet zo bekend voor veel kinderen. Als je een tekst leest over een onderwerp waar je helemaal niets van weet en waar je je niets bij kunt voorstellen, is het lastiger om die tekst goed te begrijpen. Hoe vaak komen kinderen uit de stad bijvoorbeeld in aanraking met weidevogels? Wanneer hierover dan een vraag wordt gesteld op een Cito-toets, is de kans groot dat ze er geen goed antwoord op weten. Daarom is het belangrijk dat we werken aan het uitbreiden van de algemene kennis van leerlingen.

Algemene kennis en taalvaardigheid

Algemene kennis speelt een grote rol bij taalvaardigheid. Dit komt voornamelijk terug bij begrijpend lezen. Ook al ken je alle werkwoordsvormen uit je hoofd, zonder een brede algemene kennis kan het alsnog moeilijk zijn om teksten te begrijpen. Bijvoorbeeld de teksten van een toets of nieuwsberichten. Om kinderen beter te laten begrijpen wat ze lezen, is het daarom belangrijk dat ze kennis opbouwen over de wereld om zich heen. Door het lezen over allerlei verschillende thema’s werken leerlingen met het UGO-programma aan het uitbreiden van die algemene kennis.

Probeer de gratis demo

Wil je dat jouw zoon of dochter een hoger taalniveau ontwikkelt en oefent met begrijpend lezen? 

Vertel de leraar dan over de online leeromgeving van UGO, na school of bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende oudergesprek.

Algemene kennis vergroten

Bij UGO willen we de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen. Met opdrachten die passen bij de actualiteit en door teksten aan te bieden over allerlei verschillende thema’s. Vanuit nieuwsgierigheid gaan kinderen vragen stellen en zich verder verdiepen in de wereld om hen heen. Zo vergroten ze hun algemene kennis. En hoe meer kinderen weten, hoe beter en sneller ze ook nieuwe onderwerpen zullen begrijpen.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.