Taalachterstand basisschool

Taalachterstanden herkennen

Taal staat centraal in het onderwijs, maar is ook buiten school heel belangrijk. De taalontwikkeling van kinderen met een taalachterstand loopt achter ten opzichte van die van andere kinderen in de klas. Hierdoor kan het zijn dat deze kinderen niet alleen minder goed meekomen met het vak Taal of Nederlands, maar moeite hebben met alle vakken op school. Denk bijvoorbeeld aan een verhaalsom bij rekenen, of een lange tekst bij Geschiedenis.

Gevolgen van een taalachterstand

Een taalachterstand betekent niet dat de ontwikkeling van het kind stil staat, het gaat alleen wat moeilijker. Niet alleen op school komt taal veel terug. Ook in de rest van de maatschappij is taal heel belangrijk. Veel informatie die je dagelijks binnenkrijgt, wordt overgedragen via gesproken of geschreven taal. Daarom is het belangrijk om veel te oefenen met taal. Dat kan met de online taalondersteuning van UGO!

Probeer de gratis demo

Wil je dat jouw zoon of dochter een hoger taalniveau ontwikkelt en oefent met begrijpend lezen? 

Vertel de leraar dan over de UGO online leeromgeving, na school of bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende oudergesprek.

Hulp bij taalachterstand

Met UGO gaan leerlingen als een onderzoeker aan de slag. Ze verdiepen zich steeds in een ander onderwerp, ze leren de woorden die daarbij horen en ze lezen prikkelende artikelen. Daarbij blijven ze op de hoogte van het laatste nieuws uit de krant en ontwikkelen ze een eigen boekensmaak. Met UGO dagen leerlingen zichzelf uit en werken ze in een eigen tempo aan hun succes in de toekomst.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.