Gelijke onderwijskansen

Kansengelijkheid in het onderwijs

Begrijpend lezen en woordenschat komen terug in alle schoolvakken. Taal is namelijk ook nodig voor het oplossen van een rekensom of om later in je leven een handboek te kunnen lezen voor je wasmachine.

Daarom zijn begrijpend lezen en woordenschat belangrijke voorspellers van schoolsucces. Helaas halen er in de praktijk te veel leerlingen niet genoeg uit hun potentieel. Met als gevolg dat zij vaak een lager middelbaar schooladvies krijgen dan ze aankunnen.

Draag bij aan gelijke onderwijskansen

Door taalondersteuning te bieden met UGO kunnen leerlingen op een gemakkelijke manier hun vaardigheden in begrijpend lezen versterken en hun woordenschat vergroten. Hierdoor creëren we gelijke onderwijskansen en kunnen leerlingen hun potentie waarmaken.

Probeer de gratis demo

Wil je dat jouw kind een hoger taalniveau ontwikkelt en oefent met begrijpend lezen? 

Vertel de leraar dan over de online leeromgeving van UGO, na school of bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende oudergesprek.

Beheersing van de Nederlandse taal

Met UGO hebben leraren alle materialen bij de hand om leerlingen individueel te begeleiden, in groepjes of gewoon de hele klas. In UGO werken leerlingen thematisch aan begrijpen lezen, woordenschat, kennis van de wereld, leesplezier en aan hun academische vaardigheden zoals onderzoeken, kritisch denken en argumenteren. De lat ligt hoog en de leerlingen maken met plezier ongemerkt een grote sprong vooruit in niveau. 

Werken aan taalvaardigheden

Met UGO gaan leerlingen als een onderzoeker aan de slag. Leerlingen verdiepen zich steeds in een ander onderwerp, leren de woorden die daarbij horen en lezen prikkelende artikelen. Daarbij blijven ze op de hoogte van het laatste nieuws uit de krant en ontwikkelen ze een eigen boekensmaak. Met UGO dagen leerlingen zichzelf uit en werken ze in een eigen tempo aan hun succes in de toekomst.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.