Bijles begrijpend lezen

Begrijpend lezen bijles groep 6/7/8/brugklas

UGO is het online lesprogramma voor scholen om leerlingen te begeleiden naar een hoger taalniveau. Wij geloven dat elk kind nóg beter kan worden in zijn of haar taalvaardigheden. 

Met de digitale leeromgeving gaan kinderen dieper in op teksten om hen écht begrijpend te leren lezen. Tip de docent van je kind over het UGO-lesprogramma, zodat jouw kind snel kan starten met het versterken van zijn/haar vaardigheid in begrijpend lezen.

Begrijpend lezen is de basis van leren en lezen

Bij alle schoolvakken moeten leerlingen begrijpend kunnen lezen. Denk bijvoorbeeld aan een verhaalsom bij rekenen of een opdracht bij Biologie. Als iemand de vraag niet begrijpt, is het moeilijker – en misschien wel onmogelijk – om deze te beantwoorden. 

Begrijpend lezen komt overal terug en is een belangrijke voorspeller van het succes van jouw zoon of dochter op school. Daarom is het belangrijk om veel te oefenen. Dat kan met de online taalondersteuning van UGO!

Ben je ouder/verzorger?

Wil je dat jouw kind een hoger taalniveau ontwikkelt en oefent met begrijpend lezen? 

Vertel de leraar dan over de UGO online leeromgeving, na school of bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende oudergesprek.

Online programma voor op school

Op scholen wordt er bij begrijpend lezen veel aandacht besteed aan het aanleren van strategieën. Hierdoor denken leerlingen dat het erom gaat hoe zij deze strategie moeten toepassen, terwijl het gaat om het goed begrijpen van een tekst. Leerlingen die veel lezen, gaan teksten steeds beter begrijpen. Oefenen is dus gewenst.

Daarnaast is het belangrijk dat kinderen kennis opbouwen van de wereld om zich heen. Daardoor begrijpen ze veel sneller waar een tekst over gaat. Met het grote aantal verschillende teksten en de aandacht voor boeken van diverse auteurs, kunnen leerlingen met het UGO-lespakket veel oefenen met lezen en leren ze over diverse onderwerpen. 

Zo worden ze getraind, wordt het lezen steeds leuker en komt het begrip veel sneller. We zetten de inhoud van de teksten centraal en niet de strategie, zodat elke leerling gemakkelijk leert begrijpend te lezen.

Bijles begrijpend lezen

Het UGO lespakket bevat alle materialen om kinderen te begeleiden. Het is gemakkelijk in gebruik en geheel kosteloos in te zetten. In het programma gaan leerlingen als onderzoeker aan de slag. Ze verdiepen zich steeds in een ander onderwerp, leren de woorden die daarbij horen en lezen inspirerende artikelen. 

Leerlingen kunnen zichzelf uitdagen en werken in een eigen tempo aan hun taalvaardigheid. UGO is hierdoor het ideale online lesprogramma voor scholen om leerlingen te begeleiden bij begrijpend lezen.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.