Begrijpend lezen oefenen groep 6/7/8/brugklas

Begrijpend lezen oefenen groep 6/7/8/brugklas

UGO is het online lesprogramma voor scholen om leerlingen te begeleiden naar een hoger taalniveau. Wij geloven dat elk kind nóg beter kan worden in zijn of haar taalvaardigheden. Met de digitale leeromgeving gaan kinderen dieper in op teksten om hen écht begrijpend te leren lezen. Tip de docent van je kind over het UGO lesprogramma, zodat jouw kind snel kan starten met beter begrijpend lezen.

Video afspelen

Begrijpend lezen is de basis van leren en lezen

Bij alle schoolvakken moeten leerlingen begrijpend kunnen lezen. Denk bijvoorbeeld aan een verhaalsom bij rekenen of een opdracht bij Aardrijkskunde. Als een leerling de vraag niet begrijpt, is het moeilijker – en misschien wel onmogelijk – om deze te maken. Begrijpend lezen komt overal terug en is een voorspeller van het succes van jouw zoon of dochter op school. Daarom is het belangrijk om veel te oefenen. Dat kan met de online taalondersteuning van UGO!

Ben je ouder/verzorger?

Wil je dat jouw zoon of dochter een hoger taalniveau ontwikkelt en oefent met begrijpend lezen? Vertel de leraar dan over de UGO online leeromgeving, na school of bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende oudergesprek.

Leesplezier voor leerlingen

Wij geloven dat alle kinderen goed kunnen worden in begrijpend lezen. Met het UGO-lespakket willen we de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen door ze teksten te laten lezen over allerlei verschillende thema’s en ze passende opdrachten te geven. Hoe meer kinderen lezen, hoe meer woorden ze leren. Hierdoor gaan ze lezen steeds beter begrijpen wat ze lezen, vinden ze lezen steeds leuker en gaan ze nog meer gaan lezen!

UGO gemakkelijk inzetten op de school van jouw kind

Het lespakket bevat alle materialen om leerlingen individueel, in groepjes, of als hele klas te begeleiden. Het programma is gemakkelijk in gebruik en geheel kosteloos in te zetten. Wil je dat jouw kind beter begrijpend leert lezen met UGO? Tip dan de leraar over het online programma.

Dé methode om begrijpend te leren lezen

Op scholen wordt er bij begrijpend lezen veel aandacht besteed aan het aanleren van strategieën. Hierdoor denken leerlingen dat het erom gaat hoe zij deze strategie moeten toepassen, terwijl het gaat om het beter begrijpen van een tekst. Leerlingen die veel lezen, kunnen teksten eenvoudiger begrijpen. Oefenen is dus gewenst.

Daarnaast is het belangrijk dat kinderen kennis opbouwen van de wereld om zich heen. Daardoor snappen ze veel sneller waar een tekst over gaat. Met het grote aantal teksten uit verschillende bronnen, kunnen leerlingen met het UGO-lesprogramma veel oefenen met lezen en leren ze over diverse onderwerpen. 

Zo worden ze getraind, wordt het lezen steeds leuker en komt het begrip veel sneller. We zetten de inhoud van de teksten centraal en niet de strategie, zodat elke leerling gemakkelijk leert begrijpend te lezen.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.