Deel dit bericht:

Nieuw: kernbegrippen

In de teksten die we in de UGO-lessen voor het primair onderwijs aanbieden (in deel 2 van iedere les), hebben we tien (moeilijke) woorden geselecteerd die belangrijk zijn voor het tekstbegrip. Bij de introductie op het onderwerp van de tekst (deel 1 van iedere les) bieden we deze tien woorden voor het eerst aan, met hun betekenis en in een voorbeeldzin. Hoeveel tijd en aandacht besteed je aan het semantiseren van deze woorden?

Het is in dit deel van de les (nog) niet de bedoeling dat de tien nieuwe woorden Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n uitgebreid gesemantiseerd worden. Ze worden bij de introductie wel aangeboden zodat de leerlingen ze vast een keer gezien en gelezen hebben. De context van de tekst die in deel 2 van de les aan bod komt, is daarbij echter voor de leerlingen nog niet aanwezig.

Wij adviseren je daarom om twee Ć  drie woorden uit deze tien te kiezen die de ā€˜kernbegrippenā€™ van de tekst vormen en die vervolgens kort, krachtig en het liefst in samenhang te bespreken, met de inhoud van de tekst in gedachten. We doen voor deze ā€˜kernbegrippenā€™ een suggestie in de notitie bij de slide waarin de nieuwe woorden worden geĆÆntroduceerd. Voor de overige nieuwe woorden kun je dan volstaan met het kort lezen van de betekenis en de voorbeeldzin.

LET OP: De notities met suggestie voor de kernbegrippen zie je pas wanneer je onze lessen opnieuw opent in ons kanaal op LessonUp (en bewaart in je eigen account)!

Lees ook de andere nieuwsitems om te zien wat er nog meer is aangepast Ć©n aangevuld in ons lesprogramma!

Gerelateerde artikelen

Voor onze UGO-lessen maken wij gebruik van het online platform LessonUp. In deze casestudy kun je lezen waarom wij voor LessonUp hebben gekozen en waarom dit het perfecte platform is voor onze online taalondersteuningslessen.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.