Deel dit bericht:

Nieuw: antwoorden op kijk- en weetvragen

Bij het introductiefilmpje (in deel 1 van de les) en bij de tekst (deel 2 van de les) in de UGO-lessen voor primair onderwijs worden onder andere vragen gesteld waarvan het antwoord, al dan niet letterlijk, uit het filmpje of de tekst gehaald kan worden. Waar vind je de antwoorden op deze kijk- en weetvragen?

De antwoorden op deze vragen hebben we opgenomen in de notitie bij de slide met de betreffende vraag. Zo kun je als leerkracht bij het geven van een les het antwoord van de leerlingen vergelijken met het antwoord uit de notitie. Ook kun je het antwoord uit de notities gebruiken bij het nakijken wanneer de leerlingen de vragen bijvoorbeeld als huiswerk hebben gemaakt.

Voor de overige vragen, de denkvragen, geldt dat er geen één juist antwoord is. Deze vragen gaan immers over de ideeën of de mening van de leerlingen en die zijn in principe niet fout. Bij deze vragen gaat het vooral om de uitleg en/of argumentatie van de leerlingen.

LET OP: De notities met de antwoorden op de kijk- en
weetvragen zie je pas wanneer je onze lessen opnieuw opent in ons kanaal op LessonUp (en bewaart in je eigen account)!

Lees ook de andere nieuwsitems om te zien wat er nog meer is aangepast én aangevuld in ons lesprogramma!

Gerelateerde artikelen

Voor onze UGO-lessen maken wij gebruik van het online platform LessonUp. In deze casestudy kun je lezen waarom wij voor LessonUp hebben gekozen en waarom dit het perfecte platform is voor onze online taalondersteuningslessen.
In iedere UGO-tekst hebben we tien (moeilijke) woorden geselecteerd die belangrijk zijn voor het begrip van de tekst. Hoeveel tijd besteed je bij de introductie op het onderwerp van de tekst aan het semantiseren van deze woorden?

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.