Deel dit bericht:

Nieuw: presentatielessen!

Presenteren is een van de (studie)vaardigheden waaraan we in de UGO-lessen graag aandacht willen besteden. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend; ook wanneer je mondeling je antwoord op een vraag uitlegt of in een gesprek over het nieuws je mening onderbouwt, ben je feitelijk bezig met presenteren. Wil je er toch meer aandacht aan besteden, dan zijn er nu een aantal presentatielessen beschikbaar!

Het kan extra leuk zijn om de kennis en informatie die je leerlingen opdoen tijdens de UGO-lessen als afsluiting van een UGO-blok te laten presenteren. Aan elkaar, aan de rest van de klas of misschien zelfs wel aan de ouders/verzorgers! Dat kan natuurlijk op verschillende manieren.

Om je leerlingen hierin te begeleiden en op weg te helpen, hebben we voor de volgende presentatievormen een UGO-les ontwikkeld:

 • een debat voeren
 • presenteren met een infographic
 • een posterpresentatie geven
 • een pitch geven
 • presenteren met een slideshow

  Later dit jaar zullen hier nog enkele andere presentatievormen aan worden toegevoegd.

  Je vindt de presentatielessen, net als de gewone UGO-lessen, in ons kanaal onder ‘UGO primair onderwijs’ in de map ‘Presentatielessen’. In deze map vind je ook de algemene presentatieles ‘Presenteren kun je leren – de basis’.

  Lees ook de andere nieuwsitems om te zien wat er nog meer is aangepast én aangevuld in ons lesprogramma!

  Gerelateerde artikelen

  Voor onze UGO-lessen maken wij gebruik van het online platform LessonUp. In deze casestudy kun je lezen waarom wij voor LessonUp hebben gekozen en waarom dit het perfecte platform is voor onze online taalondersteuningslessen.
  In iedere UGO-tekst hebben we tien (moeilijke) woorden geselecteerd die belangrijk zijn voor het begrip van de tekst. Hoeveel tijd besteed je bij de introductie op het onderwerp van de tekst aan het semantiseren van deze woorden?

  Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

  Website

  Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

  Webshop

  Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

  E-learning

  Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

  Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

  Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.